Nationale Sleepbootdagen 2020

 


Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Het evenement Nationale Sleepbootdagen vindt sedert 1994 om het jaar plaats in het Overijsselse Zwartsluis. Het evenement is bijzonder geliefd bij bezoekers die afkomstig zijn uit binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend liefhebbers van de sleepvaart of van scheepsmotoren, maar ook liefhebbers van sfeer, gezelligheid en een boeiend omlijstend programma met voor elk wat wils. Voor de inwoners van Zwartsluis is het ook een hoogtepunt. Steeds meer ontpopt het zich als een familiedag voor zowel inwoners als oud-inwoners. Kortom, Zwartsluis is verweven met de Nationale Sleepbootdagen.

De Nationale Sleepbootdagen zijn ontstaan op initiatief van een aantal sleepbooteigenaren, dat zich in eerste instantie tot doel stelde historische sleepboten niet alleen in ere te laten maar ook te tonen aan een breed publiek. De liefhebbers wilden voorkomen dat deze schepen in de vergetelheid zouden raken.

Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid de sleepboten te bezichtigen, een kijkje te nemen in de machinekamer en in 2020 is meevaren mogelijk op de authentieke stoomslepers. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats. Zowel op het water als op de wal. Historische en nog altijd in gebruik zijnde sleepboten leveren daaraan een actieve bijdrage.

Om met een sleepboot of opduwer mee te kunnen doen aan de Nationale Sleepbootdagen, moet de eigenaar lid zijn van de Vereniging De MotorSleepboot (VDMS).

Voor meer info: www.motorsleepboot.nl  of www.sleepbootdagen.com