Huishoudelijk regelement

Dit Huishoudelijk Reglement is voor het laatst aangepast op 14 mei 2020.

Algemeen

Dit is het huishoudelijk reglement van B&B Staphorsterveld (B&B). Het reglement heeft tot doel om gasten bekend te maken met de huisregels en het gebruik van B&B Staphorsterveld alsmede van de faciliteiten die B&B Staphorsterveld biedt. Het reglement is met de meeste zorg samengesteld. Mochten er zich situaties voordoen die niet in dit reglement zijn beschreven, dan kunt u bij de beheerder informatie opvragen. De beheerder beslist te allen tijde wat wel- of niet toelaatbaar is dan wel wat wel- of niet is toegestaan. Uitgangspunten daarbij worden gevormd door goed huisvaderschap en gastheerschap, zorgvuldig beheer van B&B Staphorsterveld en alle faciliteiten alsmede van het milieu.

Het (verdere) gebruik van de B&B houdt aanvaarding van dit huishoudelijk reglement in. B&B Staphorsterveld behoudt zich het recht voor dit reglement geheel of gedeeltelijk aan te passen, te wijzigen en/of te vervangen. Bezoek de website daarom regelmatig om eventuele aanpassingen of wijzigingen te lezen. Op de website kunnen (tevens) specifieke voorwaarden worden vermeld. Ook is het mogelijk dat tussen B&B Staphorsterveld en gasten specifieke afspraken worden gemaakt; deze worden dan schriftelijk vastgelegd en bevestigd. In geval van tegenstrijdigheden prevaleren de specifieke voorwaarden.

Aankomst, vertrek en toegankelijkheid

Bij aankomst dient u zich eerst te melden bij de beheerder of diens plaatsvervanger. Ter legitimatie kan u worden gevraagd worden om uw paspoort of een identiteitsbewijs te tonen. Inchecken vindt normaliter plaats op de dag van aankomst tussen 17.00 en 19.00 uur; uitchecken uiterlijk 11.00 uur. Eerdere of latere incheck is in onderling overleg mogelijk. Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats; bij laattijdig vertrek kunnen meerkosten in rekening worden gebracht. De B&B is 24 uur per dag toegankelijk. Het B&B gedeelte en de kamer hebben een eigen afsluitbare ingang. Bij aankomst krijgt u een sleutel van de toegangsdeur. Bij verlies van de sleutel vragen we een vergoeding van €20,00. De rusttijden zijn van 24.00 uur – 07.00 uur.


Ontbijt

Het ontbijt wordt in overleg tussen 7.00 en 10.00 uur geserveerd. Het is mogelijk om in overleg uw ontbijt geserveerd te krijgen op uw kamer of op het terras. Bent u allergisch of heeft u dieetwensen, dan dient u dit bij boeking meteen aan te geven. Voor zover mogelijk, verantwoord en voorhanden (zulks ter beoordeling van B&B Staphorsterveld) zal het ontbijt aan uw wensen worden aangepast. Houd u er rekening mee dat bij specifieke wensen of risico’s B&B Staphorsterveld kan besluiten om geen ontbijt te serveren. Dit leidt overigens niet tot een aanpassing van gehanteerde tarieven noch tot enige vorm van restitutie.


Uw verblijf

Geluidsoverlast, met name tussen 21.00 en 07.00 uur, dient te worden voorkomen. Indien u overlast ondervindt van bewoners, buren, overige gasten of anderszins, dan kunt u zich melden bij de beheerder. Deze zal proberen om de overlast op te heffen dan wel te verminderen. U dient er rekening mee te houden dat door het verblijf op het platteland, er landbouwwerkzaamheden plaats kunnen vinden. Deze werkzaamheden kunnen tot overlast leiden qua geluid en geur.

De kamer is geschikt voor twee personen, tenzij anders aangegeven bij de reservering. Op verzoek en tegen meerprijs kan een kinderbedje worden bijgeplaatst. Het gebruik van het verblijf door derden is zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar niet toegestaan. Bezoekers aan onze gasten van de B&B zijn niet zonder toestemming van de beheerder toegestaan.

Voertuigen kunnen geparkeerd worden op het terrein van B&B Staphorsterveld. Het gebruik van deze parkeerplaatsen is inbegrepen in de kamerhuur. Parkeren geschiedt op eigen risico. Op het terras is een laadpaal aangebracht voor het opladen van elektrische fietsen.

Het gebruik van deze laadpaal is eveneens inbegrepen in de kamerhuur. De laadpaal is voorzien van een aangelast oog. Met behulp van ketting- of staalkabelsloten kunnen fietsen tegen diefstal worden beveiligd. Op de kamer is een kluis aanwezig voor veilige opslag van kostbaarheden.

Indien er sprake is van de aanwezigheid van verdachte personen, dan dient u dit terstond aan de beheerder te melden. Voor uw en onze veiligheid is het pand aan de buitenzijde voorzien van camera’s die continue opnames maken. In geval van een calamiteit, diefstal of vernieling kunnen de beelden van de camera’s worden gebruikt als bewijs of om daders op te sporen. Na een zekere periode worden de beelden automatisch overschreven met nieuwe beelden, zodat er geen onnodige en privacy gevoelige informatie wordt behouden.

Huisdieren van gasten zijn niet toegestaan in/bij de B&B omwille van hygiëne. Roken en het aansteken/branden van kaarsen is in Bed & Breakfast Staphorsterveld niet toegestaan.

Roken is buiten wel toegestaan; het gebruik van een asbak is dan verplicht. Het gebruik van een fondue- of gourmetstel is niet toegestaan. Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor correct gebruik van de aanwezige keuken, apparatuur en sanitaire voorzieningen. Op de kamer is een ipad aanwezig met daarop handleidingen van alle aanwezige apparatuur. Wifi is in B&B Staphorsterveld aanwezig.

De beheerders kunnen gasten, bij overtreding van de algemene voorwaarden en/of het huishoudelijk reglement of bij ongepast gedrag met onmiddellijke ingang de toegang tot B&B Staphorsterveld ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten. Gasten van B&B Staphorsterveld dienen zich te houden aan het huishoudelijk reglement dat online beschikbaar is en tevens in de B&B ter inzage ligt.


Schoonmaak / Hygiëne

De B&B is schoongemaakt voordat u arriveert. Bij minimaal verblijf van vijf (5) dagen zal de Bed & Breakfast tussendoor schoon worden gemaakt. De beheerder zal aangeven wanneer dit gebeurt. Bij aankomst ligt per persoon een set handdoeken klaar, alsmede een hand- en theedoek in de keuken, een handdoek op het toilet en een antislip douchemat bij de douche. Gebruikte handdoeken worden om de andere dag verwisseld. Legt u de gebruikte en te wisselen handdoeken op de grond, dan nemen wij deze was mee en zorgen voor schone handdoeken.

Afval dient in de vuilnis bakjes te worden gedeponeerd die zich in de B&B bevinden. Indien een vuilnisbakje vol is, kan het zakje worden gedeponeerd in de vuilcontainers achter de woning. Voor gemixt- en restafval gebruikt u de grijze container; voor gft afval de groene container; voor plastic afval en blik de oranje container en voor papier de blauwe container. Voor alle vuilnis bakjes zijn nieuwe afvalzakjes in de B&B aanwezig. Lege flessen kunnen aan de beheerder worden afgegeven; deze draagt dan zorg voor milieuverantwoord recyclen.

Huisdieren van gasten zijn niet toegestaan in/bij de B&B omwille van hygiëne. Roken en het aansteken/branden van kaarsen is in Bed & Breakfast Staphorsterveld niet toegestaan.

Roken is buiten wel toegestaan; het gebruik van een asbak is dan verplicht. Het gebruik van een fondue- of gourmetstel is niet toegestaan.

De B&B dient schoon en netjes te worden gehouden en schoon en netjes te worden achtergelaten.


Pech en ongevallen, gevaar of dreiging

In de vertrekken zijn de volgende veiligheidsvoorzieningen aanwezig:

  • EHBO-kit voor de eerste hulp;
  • Brandblusser;
  • Branddeken;
  • Rookmelder (geïntegreerd met de woning);
  • Noodverlichting;
  •  


Bij acuut levensgevaar en brand dient u eerst het alarmnummer 112 te bellen en pas daarna andere instanties of de huisartsenpraktijk.

Op de kamer is een ipad aanwezig met daarop belangrijke contacten voor noodgevallen. Hierop vind u de contactgegevens van de dichtstbijzijnde huisarts, tandarts, de politie, brandweer, etc.

Indien er meer spoedeisendheid hulp nodig is, kunt u van maandag – vrijdag tussen 08:00 uur en 17:00 uur contact opnemen met de dienstdoende huisarts in Zwartsluis. De praktijk van Huisartsenpraktijk De Maat-Trum is gevestigd aan de Kerkstraat 24, 8064DP te Zwartsluis. Het telefoonnummer is: 038-3867005; voor spoedgevallen toetst u daarna meteen nummer 1 in. U krijgt direct een assistente aan de lijn. Na uw melding kan de huisarts rekening houden met uw komst of komt de huisarts met spoed naar u toe. In sommige gevallen zal volgens protocol met spoed een ambulance voor u worden gebeld. Buiten openingstijden kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost Zwolle, Dokter van Heesweg 2 8025 AB Zwolle, telefoon: 0900-3336333. De Huisartsenpost bevindt zich naast de afdeling spoed/eerste hulp in de nieuwbouw van de Isala kliniek.

Het nummer 0900-8844 is hét landelijke servicenummer van de politie. Met dit nummer kunt u bellen voor al uw niet-spoedeisende vragen of problemen. Is er wel spoed geboden, omdat u bijvoorbeeld een verdachte situatie ziet? Bel dan met het alarmnummer 112.