Zonnepanelen

 


De stroom die verbruikt wordt in de B&B wordt opgewekt door middel van eigen zonnepanelen. Dat is duurzaam en zo belasten we het milieu niet.

Warmtepomp

 


Het klimaat in de B&B wordt door middel van een warmtepomp milieuvriendelijk verwarmd. Indien gewenst kan ook de koelfunctie van de warmtepomp worden ingeschakeld; hierdoor wordt de vloer enkele graden gekoeld en blijft de temperatuur ook in de zomer in de B&B aangenaam. De stroom die de warmtepomp verbruikt wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen, waardoor dit geen belasting voor het milieu oplevert.

Temperatuur regulering

 


Om het klimaat optimaal in te stellen beschikt de B&B over een eigen thermostaat waarmee, onafhankelijk van de temperatuurinstelling in de overige ruimtes in de woning, de temperatuur in de B&B kan worden geregeld. Gasten kunnen op deze manier hun eigen voorkeurstemperatuur instellen

Het verwarmen en koelen verloopt via de vloerverwarming waardoor het effect van een temperatuur aanpassing niet direct waarneembaar is. Indien gewenst kan de elektrische haard worden bijgeschakeld om de ruimte sneller te verwarmen.